Sla navigatie over

Over Street Art, Eddy Merckx en Meensel-Kiezegem

Eddy, Kurt en Germaine

Op vrijdag 8 maart 2024 bevestigde onze enige ereburger Eddy Merckx wat die dag andermaal bleek: "Meensel-Kiezegem is het centrum van de wereld".

Zo'n uitermate hoog bezoek hebben we niet alle dagen in Tielt-Winge en dus waren burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) en schepen van Vrije Tijd Germaine Willems (Open Vld) er als de kippen bij om hem te verwelkomen ter gelegenheid van het eerste van een reeks Street Art-projecten van de provincie Vlaams-Brabant en meteen ook het eerste van z'n soort in Tielt-Winge.

"Dit is een heel mooi initiatief en wij zijn erg dankbaar om daartoe als eerste aan de beurt te zijn", zo vertelt de liberale schepen. "De Street Art op de zijgevel van 't Klein Verlet schuin tegenover het geboortehuis van Eddy is erg geslaagd en zal de al grote toeloop van onder meer wielertoeristen in ons dorp ongetwijfeld nog verhogen. Uiteraard zijn en blijven ook fans van Eddy Merckx en nieuwsgierigen zonder fiets ter plaatse welkom.".

"Ik hoorde opnieuw de duidelijke roep om een Eddy Merckx-straat ter plaatse, alhoewel dat momenteel wettelijk niet mogelijk is", zo vervolgt de liberale burgemeester. "Maar er kwam een tip vanwege een naamgenoot vanuit de oppositie die ons inderdaad in de gelegenheid stelt om dat officieus te gaan doen in de nabije toekomst. Van zo dra dat politiek gedragen wordt, kondigen we aan wat we precies gaan doen.".

En zo blijft ook op een zucht van de 80e verjaardag van de 3e grootste Belg aller tijden diens figuur en sportieve nalatenschap actueler dan ooit, in Tielt-Winge en ver daarbuiten.

U zag allicht de reportage op alle nationale media, maar wij verwijzen U toch graag naar onze regionale zender ROB TV.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder