Sla navigatie over

Tolmerenbergweg wordt ondergronds

Wyre Tolmerenbergweg

Wyre gaat in de Tolmerenbergweg (deelgemeente Tielt) haar coaxkabels ondergronds leggen.

Op voorstel van schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) gaf het voltallige college van burgemeester en schepenen van Tielt-Winge daartoe groen licht op dinsdag 21 mei 2024.

"We gaan naar een ontdubbeling van de riolering in die buurt, waarbij de gemeente van de gelegenheid gebruik maakt om het elektriciteitsnet er ondergronds te brengen en dan is het logisch dat de kabeltelevisie volgt", zo legt de liberale schepen uit. "Omwille van de taluds in de grenszone tussen de deelgemeenten Tielt en Sint-Joris-Winge werd die zone al ondergronds gebracht ter gelegenheid van de collectorwerken Sint-Joris-Winge fase twee. Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) was daar destijds eigenlijk niet zo gelukkig mee omdat de indruk gewekt werd dat hij er voor zou gezorgd hebben dat diens buurt als allereerste in de gemeente een dergelijk voorrecht kreeg. Nu gaat diezelfde plaats als allerlaatste in de gemeente van LED-verlichting voorzien worden; hem kennende gaat hij daar tevredener mee zijn, want hij vraagt steevast om op de laatste plaats te komen. Daarmee is gans Tielt-Winge op dat ogenblik van LED-verlichting voorzien; zes jaar eerder dan geschat!".

Wyre is het nieuwe bedrijf dat opgericht werd door Telenet en Fluvius voor de verdere uitrol van snelle databekabeling in de regio. U vindt hun website-in-opbouw hier.

De concrete uitvoeringsdatum moet wel nog bepaald worden.

De rioleringswerken zullen doorgevoerd worden in een deeltje van de Halensebaan, de volledige Tolmerenbergweg, een deel van de Tieltsestraat en een deel van de Hazelaarsstraat. Er worden naar aanleiding daarvan ook erosiemaatregelen uitgerold in de Hazelaarsstraat.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder