Sla navigatie over

Tielt-Winge sterkste groeier van Oost-Brabant

Jubilarissen

Verleden jaar moesten we er nog enkelen laten voorgaan in de regio, maar volgens de cijfers die statistiek Vlaanderen op dinsdag 9 juli 2024 bekendmaakte is er daarin verandering gekomen: Tielt-Winge is met 7,97% bevolkingsaangroei de sterkste stijger in Oost-Brabant.

In Vlaanderen moeten we blijkbaar enkel Wemmel, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog en Merchtem nog laten voorgaan, hetgeen ons in de top vijf van het ganse gewest brengt.

Hoe komt dat? "Tielt-Winge ligt centraal tussen Leuven, Diest, Aarschot en Tienen, is goed ontsloten door twee afritten op de E314 en twee belangrijke gewestwegen (N2 en N223) en heeft een erg mooi landschap met veel groen", zo vertelt burgemeester Rudi Beeken (Open Vld). "Daarnaast zorgen wij er voor dat de tijd hier niet blijft stilstaan, waardoor er een ruim woningaanbod aan appartementen en sociale woningen in de centra van de deelgemeente Tielt en Sint-Joris-Winge is bijgekomen en nog verder bij komt. Wie wil investeren in onze gemeente, die is hier welkom.".

Daarnaast zorgt het lokaal beleid ook voor de gestadige groei van de uitrusting van die kernen met bijvoorbeeld middelbaar onderwijs, een supermarkt in aanbouw, een sportpark waaraan men weldra begint, een deelauto, oplaadpunten, goed uitgeruste en nieuwe openbare wegen, voorzieningen voor voetgangers en fietsers, en een modern openbaar vervoer (met vanaf 2025 volledig elektrische bussen).

ROB TV vond het alvast de moeite om daarover een reportage te maken; U vindt die hier.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder