Sla navigatie over

Tielt-Winge est omnis divisa in partes quater

Kiesbrief 2024

Dat Tielt-Winge uit vier delen bestaat, dat wist U allicht al voor U hier begon te lezen.

Toch is andermaal bij ons weeral niets wat het lijkt, want de combinatie van het behoud van het totale aantal stemafdelingen ondanks de groei van ons inwonersaantal en de stemplicht van de 16-jarigen, en nieuwe Vlaams regels die de gemeente vanaf dit jaar een indeling van kiezers doet opstellen op basis van "herkenbare geografische deelgebieden" van telkens ongeveer 800 mensen, zorgt er voor dat de oude vierendeling van het grondgebied per deelgemeente verlaten werd.

Goed opletten dus waar U zal moeten gaan stemmen (deze stemming is nog steeds verplicht; die van oktober van dit jaar dankzij onze partij niet meer).

Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) bijvoorbeeld woont in de deelgemeente Tielt, maar zal als gevolg van het bovenstaande zich samen met een goed deel van Kraasbeek moeten aanbieden in het Ontmoetingscentrum in de deelgemeente Meensel-Kiezegem. Raadslid Gerry Caluwaerts (Open Vld) woont in de deelgemeente Sint-Joris-Winge, maar wordt vanuit Motbroek in zaal Sint-Denijs in de deelgemeente Houwaart verwacht.

De nieuwe regeling heeft ook wel een voordeel: daar waar men op basis van de alfabetische lijsten per deelgemeente voorheen op dezelfde plaats in verschillende stemburelen moest gaan kiezen, zullen vanaf nu huisgenoten allicht samen in hetzelfde bureel kunnen stemmen. Elk nadeel heeft dus wel degelijk een voordeel.

Onze goede raad: kijk Uw oproepingsbrief goed na vooraleer U er in vliegt op zondag 9 juni aanstaande. Wie op automatische piloot vliegt, die zou wel eens in de verkeerde luchthaven kunnen landen.

Geen oproepingsbrief gehad? Dan richt U zich best even tot de gemeente, want ze zijn intussen allemaal de deur uit en zouden moeten gearriveerd zijn.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder