Sla navigatie over

Politieraad oktober 2023

Met de fiets

Voorzitter Rudi Beeken (Open Vld) roept vier keer per jaar de politieraad van de lokale politie PZ 5389 "Hageland" samen en op woensdag 18 oktober 2023 is dat de voorlaatste keer van dit jaar het geval.

Wij vroegen hem wat er precies te gebeuren staat.

"Iedereen is welkom in de raadzaal van het politiehuis in Bekkevoort naast het gemeentehuis vanaf 19u30", zo legt de liberale voorzitter uit. "Er zijn 24 agendapunten en drie vierde daarvan wordt in de openbare zitting behandeld.".

In de besloten zitting wordt de pensionering van de gewezen zonechef verder afgewikkeld en worden er vijf nieuwe personeelsleden aangesteld. In de openbare zitting neemt de raad kennis van de benoeming en de eedaflegging van de nieuwe zonechef en worden onder meer de jaarrekening 2022 en de eerste begrotingswijziging 2023 behandeld. Ook de overeenkomsten met twee gemeenten die wensen te starten met GAS5 staan ter goedkeuring, naast de aankoop van diverse zaken die de politie nodig heeft in haar dagdagelijkse werking, een krediet daartoe en de vacantverklaring van vijf betrekkingen in het verlengde van wat er in de besloten zitting gebeurt.

En dus zoals U al kon lezen: iedereen welkom!

Onze afdeling heeft in deze raad naast de al geciteerde voorzitter ook nog raadsleden Annelore Wuyts en Gerry Caluwaerts.

De volledige agenda van de raad vindt U hier.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder