Sla navigatie over

Gunther Clinckx scoort in Leuven

ACLVB Commscope

De Europese, nationale en regionale verkiezingen overschaduwen nog een ander soort van verkiezingen dat momenteel plaatsvindt: de sociale verkiezingen in de private sector.

Schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) is professioneel en syndicaal actief bij Commscope in Leuven. Daar vonden op 21 mei 2024 de vierjaarlijkse sociale verkiezingen plaats.

Het is geen geheim dat Gunther een een positief engagement in het algemeen heeft en het vakbondswerk is daarop geen uitzondering.

”Dat klopt", zo bevestigt de liberale schepen. "Meer nog: het is een nobel doel de belangen te verdedigen van andere werknemers. Ik prefereer daarvoor een klimaat waarin er een constructieve samenwerking is tussen vakbond en directie; een gezonde dialoog met acties als allerlaatste middel."

Dat die manier van werken succes heeft is intussen ook duidelijk geworden. Zo maar eventjes 10 van de 13 te begeven mandaten werden door de ACLVB behaald.

Gunther is hoofdafgevaardigde en dat resultaat maakt hem enorm fier op het ganse team: "Ik herinner me de tijd -zo’n dikke 20 jaar geleden- dat ik de ACLVB opnieuw opgestart heb binnen ons bedrijf, en we de eerste verkiezing met lege handen naar huis reden. Dan is het vandaag een totaal ander verhaal. Van de collega’s van het ACV blijven er nog maar 3 zetels overeind en het ABVV behaalde helemaal geen mandaten meer. Inzetten op samenwerken en de organisatie mee begeleiden naar een stabiele werkplaats voor iedereen, dat zijn de hoofddoelen.".

Als dit succes een voorsmaakje is van de lokale verkiezingen, dan zit Wij Tielt-Winge met een kandidaat die op z'n eentje 50% van de stemmen haalde op rozen!

Alvast ook namens  Open Vld afdeling Tielt-Winge van ganser harte felicitaties aan onze schepen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder