Sla navigatie over

Gemeente- en OCMW-raden juni 2024

Gaston en Leo

Wie voor de lokale verkiezingen graag nog eens komt kijken hoe een gemeente- en/of OCMW-raad verloopt in Tielt-Winge, die heeft daartoe nog maar twee keer de kans: één keer na de grote vakantie en één keer donderdag 20 juni 2024.

Raadsvoorzitter Agnes Van de Gaer (Open Vld) heeft de raden vanaf 19u30 samengeroepen in de raadszaal van het gemeente- en sociaal huis om zich te buigen over in totaal 25 agendapunten.

"Er is een ganse resem van kennisgevingen waarover er op deze website al één en ander verschenen is", zo legt de liberale voorzitter uit. "Punten die in het oog springen zijn zeker en vast het eerste deel van de renovatie van het voormalige gemeentehuis in de deelgemeente Houwaart, twee aanpassingen van de wegenatlassen in de deelgemeenten Sint-Joris-Winge en Meensel-Kiezegem, het nieuwe huishoudelijk reglement van de volledig door schepen Gunther Clinckx (Open Vld) gerenoveerde doorgangswoning in de deelgemeente Sint-Joris-Winge en de buurtanalyse en het daaraan aangepaste meerjarenplan voor LDC Zonnedries in de deelgemeente Tielt.".

Naast het geen al werd aangehaald zal ook burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) rapporteren over de regiowerking waaraan hij actief deelneemt. Schepen van Vrije Tijd Germaine Willems (Open Vld) stelt voor de om vergoedingen van de animatoren voor de Grabbel- en Swappas en de gemeentelijke betoelaging van de jeugdkampen te actualiseren, naast het jaarverslag van ons naschools kunstonderwijs dat door meer dan 400 leerlingen (!) wordt gevolgd. Schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx laat ook nog een bij-akte agenderen over de heraanleg van de Diestsesteenweg en wenst het gemeentelijke aanvullend reglement over de politie van het wegverkeer verder te actualiseren.

Zeker en vast voor elk wat wils; reden te meer om eens af te komen!

De volledige agenda van de gemeenteraad vindt U hier. De volledige agenda van de OCMW-raad vindt U hier.

Ook verleden maand vonden deze raden plaats; klik hier indien U onze bespreking daarvan zou gemist hebben.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder